Nuxe - Crème Prodigieuse - Anti-Fatigue Moisturizing Cream

Ahojte :). 

Dnešný článok je síce narýchlo písaná recenzia, ale na druhú stranu bude o produkte, ktorý testujem už vyše polroka. Áno, pôjde znova o jeden z produktov mojej obľúbenej značky Nuxe Paris a konkrétne o hydratačný krém z klasickej rady Prodigieuse. 



Podľa oficiálneho popisu je tento krém určený ako okamžitá hydratácia pre unavenú pleť. Krém práve preto používam prevažne večer, keď sa zbavím celých nánosov make-upu a pleť je naozaj unavená. Je určený pre normálnu až zmiešanú pleť. 

Čím tento krém láka je výťažok z kvetu modrej slamienky a jeho sľubovaným antioxidačným účinkom. Čo mňa osobne veľmi nalákalo na kúpu tohto krému je aj obsah 88,6% ingrediencií rastlinného pôvodu. 

Ingredients: Aqua, Dimethicone, Glycol Palmitate, Octyldodecyl Myristate, Arachidyl Alcohol, Glycerin, Hydroxyethyl Acrylate, Behenyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Tocopherol, Parfum, Benzyl Alcohol, Butylene Glycol, Arachidyl Glucoside, Capryloyl Glycine, Mica, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 77891, Talc, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Tetrasodium Edta, Lauroyl Lysine, Dehydroacetic Acid, Theobroma Cacao (Cocoa) Callus Powder, Ageratum Conyzoides Leaf Extract, Limonium Narbonense Flower/Leaf/Stem Extract, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol, Isoeugenol. 


Krém má veľmi jemnú textúru, vďaka ktorej sa krém veľmi rýchlo vstrebáva, nezanecháva ani mastný, ani lepivý pocit na pleti, ale pocit hydratovanej pleti. 

Čo mňa osobne veľmi prekvapilo, že napriek obsahu silikónov mi tento krém nezhoršuje stav pleti. Aj samotný krém a jeho textúra mi nepríde až taká silikónová, ako to býva u iných typov krémov. 

Pleť je ráno po prebudení celkom rozžiarená, hydratovaná bez šupiniek a suchých miest na pleti a bez nadmerne upchatých pórov. Je poznať aj samotný efekt krému, ktorý pôsobí proti únave a chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi a oxidačným stresom. 

Musím povedať, že pri dlhodobom používaní je tento krém takou zlatou strednou cestou, pokiaľ potrebuje hydratovať pleť, ale nečakáte od krému nejaké extra benefity ako je anti-ageing efekt a boj proti vráskam. Veľmi oceňujem najmä to, že ako nočný krém sa mi osvedčil aj pre mastnú mierne problematickú pleť. 

Verdikt pre tento krém je teda pomerne pozitívny. Za cca 14-15 eur zoženiete pomerne kvalitný hydratačný krém v 40 ml tubičkovom balení, ktoré poskytuje výhody, že zbytočne sa krém nekontaminuje prostredníctvom prstov. 

Máte Vy nejaký obľúbený produkt z rady Prodigieuse? 

Komentáre