Skin Blossom - Facial Toner

Ahojte maniaci prírodnej kozmetiky! 

Dnes sa pozrieme na recenziu na prírodný toner od značky Skin Blossom. Mne sa ho podarilo vyhrať na instagrame e-shopu biobeauty.sk. Pomerne som sa potešila, lebo na značku Skin Blossom som už dlhšiu dobu pokukala a chcela niečo vyskúšať. 

Skin Blossom je vlastne značka prírodnej kozmetiky z organických zložiek. Produkty sú z 99% prírodného pôvodu a neobsahujú SLS, SLES, parabény, phenoxyethanol, PEG-y, silikóny, umelé farbivá atď. Taktiež je táto kozmetika vhodná pre vegánov. 


Samotné balenie je jednoduché a má šróbovacie viečko. Samotné balenie má obsah 150 ml za cenu okolo 9 eur.

Toner sľubuje dočistenie a stiahnutie pórov a obsiahnuté éterické oleje majú pleť prebrať k životu. Taktiež sľubuje antioxidačné účinky. 

Čo sa týka zloženia, je pomerne prijateľné. 
Ingredients: Aqua (Water), Glycerin**, Benzyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid, Sodium Chloride, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Lavandula Angustifola (Lavender) Flower Oil*, Parfum*, Linalool, Potassium Sorbate, Citric Acid
*organicky pestované 
** organicky derivované

Veľmi oceňujem na prvých miestach v zložení šťavu z aloe vera a taktiež obsah hamamelisu a niektorých ďalších prírodných olejov. 

Avšak, už pri samotnom otvorení tonera je z neho veľmi cítiť alkohol, konkrétne benzyl alkohol a pomerne mi to dosť prekážalo. Tento samotný fakt sa prejavil aj pri používaní tonera a to tak, že mierne pleť vysušoval, najmä v oblasti nosa, za čo môže práve samotný obsah alkoholu. Taktiež vďaka alkoholu mal tendenciu na pleti štípať a páliť, najmä ak samotný vatový tampónik s produktom jemne trete pleť.  A mierne presúšanie následne viedlo aj k väčšej tvorbe mazu a následnému zhoršeniu pleti. 

Ďalším problémom je, že po nej nemám taký pocit zjemnenej a napitej pleti ako po iných prírodných toneroch (napr. od Nonique). 

Takže suma sumárum, musím povedať, že tento prírodný toner ma veľmi nenadchol. K tomu nepridal ani samotný fakt, že sa mi pomerne rýchlo minul a po mesiaci bol fuč. 

Skúšali ste už niečo od prírodnej značky Skin Blossom? Aké produkty ste skúšali a boli ste spokojní?

Komentáre